Welke stappen moet ik nemen bij het aankopen van een woning?

De wens is duidelijk: je wil een woning aankopen. Misschien niet eens zozeer zo snel mogelijk, maar wél zo goed mogelijk. Daarmee bedoelen we dat je een droomhuis zoekt, tegen een eerlijke prijs en zonder nare verassingen achteraf. Maar hoe boks je dit in de huidige woningmarkt voor elkaar? Wie is voor jou een goede aankoopmakelaar in Goes? Zonder hulp of ervaring is het oprecht lastig. Je kunt hier goed de hulp van een aankoopmakelaar bij gebruiken.

In dit blog geeft BOOT Makelaars antwoord op de vraag hoe een aankooptraject verloopt, welke rol de juiste aankoopmakelaar vervult en welke kosten daarbij komen kijken. BOOT Makelaars is al jaren actief op de woningmarkt van Zuid- en Noord-Beveland. Als je zoekt naar een aankoopmakelaar in Goes of Noord-Beveland, zijn we je graag van dienst.

Je droomhuis gevonden, hoe nu verder?

Een aankoopmakelaar speurt op basis van jouw persoonlijke zoekcriteria mee naar een droomwoning. Dat daarbij gebruik gemaakt wordt van vakinhoudelijke kennis, daar komen we straks op terug. Laten we er eerst van uitgaan dat je de droomwoning intussen gevonden hebt. Spannend! Nu wordt het tijd om actie te ondernemen. De vraagprijs is bij jou bekend, maar heb je zelf enig idee of die waarde wel realistisch is? Je hoort om je heen gezegd worden dat overbieden de norm is. Over hoeveel procent hebben we het dan? En geldt het in alle gevallen? Hoe reageer je bovendien op vraag of er secundaire voorwaarden zijn en wat is een realistische overdrachtsdatum? O, en als de woning van je dromen niet voorbij komt, kun je ook gebruik maken van onze zoekservice.

De meerwaarde van een aankoopmakelaar

Bij al dit soort vragen komt de deskundigheid van een aankoopmakelaar goed van pas. Hij of zij gaat namelijk mee naar de bezichtiging en geeft jou naderhand objectief advies. Jij bent geneigd enkel voordelen te zien, maar de aankoopmakelaar let streng op de staat van het onderhoud, de doorlooptijd (hoe lang staat de woning te koop) en de huidige vraagprijs. De aankoopmakelaar onderzoekt ook wat de recente verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de omgeving is. Het resultaat is een eerlijk (prijs)advies, op basis waarvan jij kunt bepalen of en wélk bod je uitbrengt. Natuurlijk is het ook zo dat de aankoopmakelaar dit bod gerust namens jou plaats en onderhandelt met de verkoopmakelaar.

zoek je een aankoopmakelaar in GOes of Noord-Beveland?

BOOT Makelaars is je graag van dienst. Zie jij de voordelen van een aankoopmakelaar ook zitten? Vergelijk dan eens wat makelaars met elkaar en voer kennismakingsgesprekken. Een ‘klik’ is ons betreft de start van een goede samenwerking. Ga je inderdaad met BOOT Makelaars in zee, dan kies je naast het persoonlijke contact ook voor de meerwaarde van een NVM-aankoopmakelaar. En dat betekent:

– een breed netwerk;

– jarenlange ervaring;

– kennis van de lokale woningmarkt;

– een bouwkundige keuring (geen verrassingen);

–  hulp bij juridische zaken;

– de aanvraag van een taxatie;

– begeleiding bij het verplichte energielabel.

wat kost zo’n aankoopmakelaar in Goes of Noord-beveland?

Een belangrijke vraag, die niet eenduidig te beantwoorden is. Per makelaar kunnen de kosten voor hulp bij aankoop nogal verschillen. Wijzelf, BOOT Makelaars hanteren een vaste prijs die wat ons betreft heel eerlijk is. Zeker aangezien je ervan uit kunt gaan dat je onze makelaarskosten ‘terugverdient’ doordat wij voor jou slim onderhandelen. Neem voor informatie over onze kosten gerust even contact op. Advies is namelijk altijd gratis én vrijblijvend bovendien!

Conclusie

Kortom, in de krappe huizenmarkt die ook Noord- en Zuid-Beveland treft is het voordelig om te kiezen voor een aankoopmakelaar. Hiermee vergroot je jouw kansen op een succesvolle aankoop en bespaar jij jezelf ook nog eens een geregel. Wil jij jouw aankoopproces toevertrouwen aan een professional? Dus… op zoek naar een aankoopmakelaar in Goes of Noord-Bevalnd? Bel BOOT makelaars op 0113 252 400 of mail naar info@bootmakelaars.nl. We helpen graag!