WOON RECORDS

Ieder jaar brengt Guinness World Records het Guinness Book of Records uit. U kent het vast wel! Dat grote, dikke boek waarin de meest vreemde wereldrecords staan. Dit jaar is ook de huizenmarkt bezig met het verbreken van record na record.

De verkoopprijzen waren nog nooit zo hoog als in 2018 (NOS, 2018). De gemiddelde verkoopprijs is dit afgelopen jaar van € 260.000 naar € 284.000 gestegen. Er wordt zelfs voorspelt dat de verkoopprijzen de komende jaren alleen maar blijven stijgen.

Ook de WOZ-waarde van woningen blijft in 2018 stijgen (CBS, 2018). Op 1 januari 2018 was de gemiddelde WOZ-waarde al 6,5 % meer dan een jaar eerder. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de stijging in ons prachtige Zeeland het laagst was, maar toch ruim 2 %. Noord-Holland steeg het hardst.

Ondanks dat er in 2018 meer woningen zijn dan in 2017 (CBS, 2018), is het woningtekort in 2018 groter dan verwacht. Uit onderzoek van Capital Value, een specialist in woningbeleggingen, blijkt zelfs dat dit record woningtekort de komende jaren alleen maar groter gaat worden. Volgens een onderzoek van het CBS uit 2017, moet het woningtekort in 2019 afnemen, mits er weer meer gebouwd gaat worden. Andere onderzoeken denken juist dat het woningtekort pas in 2020 gaat afnemen (Cobouw, 2018).

Dit zijn heel wat records voor de woningmarkt in een hele korte tijd. Bij BOOT Makelaars verbreken we ook heel wat records. Zo fietste onze makelaar Hendrik ruim 300 km, hebben we meer dan 30 nieuwe ’te koop’ borden geplaatst, steeg onze waardering op Funda naar 8,9 en konden we 23 ‘verkocht’ stickers plakken. Wij zijn ontzettend blij met deze records.

Daarnaast kunnen wij u helpen met de verkoop van uw huis, want wij bezitten namelijk een record hoeveelheid kennis over de Zeeuwse huizenmarkt. Uit alle onderzoeken blijkt dat de huizenmarkt in Zeeland het minst hard veranderd, in vergelijking met de rest van Nederland. Maar we merken wel dat ook de huizenmarkt in Zeeland in beweging is. Benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen met de verkoop van uw huis? Kijk op onze verkooppagina voor een gedetailleerd stappenplan.

Heeft u nog vragen? Loop gerust even binnen of laat een bericht achter .

Arjan