Wat kleuren met je doen

Januari 2019 is de maand van de veranderingen. De maand om op de calorieën te letten, de maand om te herorganiseren, de maand om misschien wel uw huis te koop te zetten of juist dat hele leuke huis te kopen. Het is bij uitstek de maand om uw muren een nieuw kleurtje te geven.

Kleuren kunnen een heleboel beïnvloeden. Uw emoties en gevoelens, uw motivatie, de sfeer van een ruimte, zelfs de ‘grootte’ van een ruimte. Wist u bijvoorbeeld dat oranje warmte en vriendelijkheid uitstraalt? Dat is één van de redenen waarom wij voor die prachtige kleur gekozen hebben. Juist omdat kleuren zoveel beïnvloeden, is het van groot belang dat u de juiste keuze maakt als het gaat om de nieuwe kleur die u op uw muren wilt smeren.

Ieder jaar brengt de Pantone Color Institute een kleur van het jaar uit. De kleur van 2019 is Living Coral, een levendige maar zachte kleur. Pantone Color Institute legt uit dat ze voor deze kleur gekozen hebben, omdat de kleur warmte en comfort uitstraalt. “PANTONE Living Coral vertegenwoordigt de fusie van het moderne leven en is een verzorgende kleur die in onze natuurlijke omgeving verschijnt en tegelijkertijd een levendige aanwezigheid binnen sociale media vertoont.”

Het is natuurlijk niet voor niets dat Pantone Color Institute de kleur aan het begin van het jaar bekend maakt. Natuurlijk omdat dan het nieuwe jaar start, maar vooral ook om u te inspireren om (na al die donkere maanden) weer wat kleur in huis te brengen.

Ook wanneer u uw huis gaat verkopen is het verstandig om te kijken naar de kleuren van uw muren. Waar u juist graag kiest voor uitgesproken kleuren, kiest de ander (uw potentiële koper) liever voor neutrale kleuren.

En wanneer u – naar aanleiding van deze blog – helemaal geïnspireerd bent om aan de slag te gaan met het verven van uw muren. Kijk dan ook goed vooruit. Als u van plan bent uw woning te verkopen dan is het verstandig te kiezen voor lichte kleuren. Deze verruimen uw huis, het oogt fris en is daardoor aantrekkelijk voor een breed publiek. Da’s zomaar een praktische tip van uw makelaar, hoor. Uiteindelijk is kleuren kiezen iets heel persoonlijks en moet u vooral de kleuren kiezen waar u zich goed bij voelt.