Wat doet corona met de Zeeuwse huizenmarkt?

1 december 2019. De dag die de boeken in gaat als het moment van de eerste melding van een coronabesmetting, in Wuhan. De rest is geschiedenis. Hoewel ons werk (met wat aanpassingen) gewoon doorging, zaten we toch massaal thuis. Dat had en heeft invloed op de samenleving, economie en de huizenmarkt… of toch niet? We laten er graag wat van zien in deze blog.

Zeeuwse huizenmarkt is niet te stoppen!
Het ligt natuurlijk voor de hand om te denken dat de huizenmarkt vroeg of laat een keer wat inzakt. Zeker met een coronavirus wat de kop opstak, ligt zo’n daling in de lijn der verwachting. Maar niets is minder waar: het afgelopen kwartaal zijn er veel huizen verkocht in heel Zeeland! 1419 om precies te zijn, tegenover de 1379 van een jaar geleden in dezelfde periode. Daarmee lijkt corona op het eerste gezicht helemaal geen invloed te hebben op de huizenmarkt. Sterker nog: het zorgt misschien juist wel voor een extra run op huizen!

Extra drukte door corona?
Zorgt corona juist voor extra drukte? Wie zal het zeggen… Tot op heden is de rente nog steeds heel laag en blijft het aantrekkelijk om te investeren in een huis! Daarbij verwachten kopers misschien juist binnenkort wel een recessie en kopen ze daarom nu nog een huis, om te profiteren van een lage rente en hypotheekzekerheid. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat iemands werksituatie verandert en het een stuk lastiger wordt om een hypotheek aan te vragen. Of misschien keldert de huizenmarkt alsnog. We weten het niet, en dat maakt misschien juist wel dat men nu nog gaat voor de zekerheid. Het zijn zomaar wat opties die meegenomen kunnen worden in de overweging om alsnog werk van de aankoop te maken.

Advies in drukke tijden
Zoals de afgelopen tijd wel blijkt dendert de sneltrein, die huizenmarkt heet, onverminderd voort. Dus als u op zoek bent naar een huis is er genoeg reden om volop actief te blijven, ook in Noord- en Zuid-Beveland! De huidige markt vraagt juist nog altijd volop om scherpte, actie en snelheid! Daarbij heeft u in de afgelopen maanden van thuiszitten misschien juist wel ontdekt wat u allemaal extra wenst in uw woning. Of wat er ontbreekt aan uw huidige plekje. Wat uw ervaring of wens ook is, BOOT kan u als (aankoop)makelaar uitstekend verder helpen!

Wat ons betreft heeft corona dus (vooralsnog) zeker geen negatieve sporen achtergelaten in de huizenmarkt. Wij staan dus ook gewoon voor u klaar! Kunt u hulp gebruiken bij uw huizenzoektocht of wilt u advies voor de (ver)koop van uw woning in deze tijd? Bel even met BOOT, 0113 252 400 of mail naar info@bootmakelaars.nl