Hoe laat je de waarde van jouw woning berekenen?

Ben jij je momenteel aan het oriënteren op de woningmarkt? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd wat jouw huidige woning nu oplevert. De opbrengst telt immers flink mee bij de investering voor een nieuw huis. In dit blog leggen we jou alles uit over de dienst waardebepaling. Zo weet je aan het einde van dit artikel precies wat je hieraan hebt!

Wat houdt een waardebepaling in?

Als je een waardebepaling aanvraagt, komt onze verkoopmakelaar persoonlijk bij jou langs. Zo maken we gelijk kennis met elkaar. We worden graag in de woning rondgeleid zodat we vanbinnen en van buiten goed kunnen inschatten wat de staat van het onderhoud is. Ook kijken we goed naar de indeling: hoeveel slaapkamers zijn er bijvoorbeeld? We onderzoeken de ontwikkelingen in de buurt; tegen welke verkoopprijs zijn soortgelijke woningen recent verkocht? Al deze informatie vatten we netjes samen in een verkoop adviesrapport, waarin we de waarde van jouw huis duidelijk aan je uitleggen.

Waarom is een waardebepaling van je huis nodig?

De kans is groot dat jij de opbrengst van je huidige woning meeneemt in de financiering van het volgende huis. Misschien heb je nog geen nieuwe woning op het oog, maar wil je eerst weten wat je te besteden hebt voordat je de zoektocht start. Dankzij een waardebepaling weet je precies waar je staat én heb je een goed idee van de mogelijkheden. Handig!

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie?

In grote lijnen klinkt de totstandkoming van een waardebepaling hetzelfde als een taxatie. Er zijn echter wel verschillen. Een waardebepaling is een advies waarin een advies over de vraagprijs van jouw woning wordt gegeven. Een taxatie daarentegen, wordt getoetst door het NWWI. Hierdoor ligt de waarde van jouw woning officieel vast.

Kom achter de waarde van je huis met een waardebepaling

Een waardebepaling is dus eigenlijk het ideale startpunt. Het is jouw eerste stap naar de uiteindelijke verkoop van je woning. Dat klinkt heel serieus. Maar wees gerust, een waardebepaling is bij BOOT Makelaars altijd geheel vrijblijvend en kosteloos bovendien. Aan de hand van een waardebepaling geven we je graag deskundig verkoopadvies en leggen we uit hoe het verkooptraject eruit zou kunnen zien. Tegelijkertijd zit je natuurlijk nergens aan vast. Verkoop van een woning gaat wat ons betreft namelijk áltijd op jouw tempo.

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning? Kun je onze hulp goed gebruiken? Één van onze verkoopmakelaars komt graag bij je langs voor een waardebepaling. Bel BOOT op 0113 252 400 of mail naar info@bootmakelaars.nl. We staan graag voor je klaar!