Wat zijn de voordelen van het taxeren van mijn huis?

Zoek je een betrouwbare taxatie in Goes of Noord-Beveland? Zoek niet verder, BOOT Makelaars is snel, accuraat en beschikbaar. ‘Meten is weten,’ om maar met een volkswijsheid te beginnen. We zeggen dit omdat een taxatie in essentie een meting is. Het is een onderzoek naar de waarde van jouw woning. Reuze belangrijk als je van plan bent te verbouwen, kopen of verkopen! Daar komen we straks op terug. We kijken eerst naar de term NWWI-taxatie. Weet je waarom en wanneer je die precies nodig hebt? En waar let een taxatiemakelaar eigenlijk op? Maak je geen zorgen als je nog geen idee hebt. We leggen het graag uit, zodat jij na het lezen van dit blog alles weet over de voordelen van een taxatie.

Wat is een taxatie (nwwi taxatie)?

De afkorting NWWI staat voor: Het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het is een organisatie die taxatierapporten valideert (goedkeurt of afkeurt). Dat doen zij objectief en volgens duidelijke richtlijnen. Je zou het NWWI kunnen zien als het landelijk keurmerk voor kwalitatieve taxaties. Makelaars die bij het NWWI zijn aangesloten en hier hun taxatierapport indienen, moeten aan strenge eisen voldoen. Zij staan niet alleen onder controle van het NWWI, maar hebben als taxateurs ook onderlinge afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld over het inzichtelijk maken van de taxatie-werkwijze. Het resultaat is een taxatierapport, waarin duidelijk wordt aangegeven hoe de waarde van jouw woning is vastgesteld.

taxatie in Goes of Noord-Beveland? schakel een lokale taxateur in

Met een gevalideerd NWWI-rapport zorgt de makelaar ervoor dat jij zekerheid hebt. Ben je van plan een huis te kopen? Dan is het goed om te weten dat alle geldverstrekkers in Nederland een door het NWWI-gevalideerde taxatie accepteren. Sterker nog, een dergelijk taxatierapport wordt door banken vaak verplicht gesteld. Een NWWI-taxatie is dus niet alleen betrouwbaar maar óók noodzakelijk. Het is niet zomaar een administratieve handeling, maar een officieel document. BOOT Makelaars is al jaren actief op de woningmarkt van Noord- en Zuid-Beveland. Wil je een taxatie in Goes of Noord-Beveland uit laten voeren? Wij zijn je partij.

Wanneer heb ik een taxatierapport nodig?

Wil je een hypotheekaanvraag doen met of zonder (NHG) Nationale Hypotheekgarantie? Dan heb je in beide gevallen een door het NWWI gekeurd taxatierapport nodig. Andere redenen voor een officiële taxatie zijn: een verbouwing (waarbij de waardeontwikkeling wordt ingeschat), het vaststellen van de WOZ-waarde (wanneer je het oneens bent met hoogte van je WOZ-beschikking), een overlijden in de familie of een echtscheiding (waardoor de waarde van het ‘bezit’ moet worden vastgesteld) en natuurlijk verkoop van een woning (zodat je anders dan bij een vrijblijvende waardebepaling geen indicatie van de waarde hebt, maar de vraagprijs daadwerkelijk kunt vaststellen).

Waar kijkt een taxateur naar?

Bij het bepalen van de woningwaarde let de makelaar onder andere op het onderhoud en de bouwtechnische staat van de woning. Verder wordt er gekeken naar de ligging en bereikbaarheid van de woning. Ook het aantal slaapkamers, en de waardeontwikkelingen in de wijk zijn belangrijk. Het doet er overigens echt toe wie de meting van jouw woning uitvoert. Zoals we aan het begin zeiden is het van belang dat de taxateur de meting kan laten valideren door het NWWI. Is diezelfde taxatiemakelaar ook nog eens aangesloten bij het NVM? Dan ben je er bovendien van verzekert dat je niet te veel betaalt. Zo heb je betrouwbaarheid én kwaliteit.

boot, jouw partij voor een taxatie in Goes of Noord-beveland

Heb je na het lezen van dit blog vragen over een taxatie? Of wil je graag een taxatie in Goes of Noord-Beveland uit laten voeren? BOOT Makelaars staat voor je klaar. Wij zijn zowel aangesloten bij het NVM als het NWWI. Neem gerust contact op want advies kost bij ons helemaal niets! Ook niet als je informatie aanvraagt voor een familielid. Wij helpen graag. Bel BOOT op 0113 252 400 of mail naar info@bootmakelaars.nl