Oranje boven

BOOT Makelaars en oranje, het is een combinatie die al jaren goed gaat. Deze kleur is niet voor niks prominent aanwezig in onze huisstijl. Maar wat betekent die kleur nou eigenlijk? Zo aan de vooravond van de herfst, waar alles weer oranje kleurt, lijkt het ons een mooi moment om hier eens aandacht aan te geven.

Nederland kleurt oranje
Eerst maar eens wat geschiedenis over deze mooie kleur. Oranje is de nationale kleur van Nederland, dat is geen nieuws. Maar wist u ook dat de vlag van Nederland eerst oranje-wit-blauw was? Onze Willem van Nassau, ‘Vader des Vaderlands’, ligt aan de oorsprong van deze vlag én aan de kleur oranje voor Nederland. In 1544 stierf zijn neef René van Chalon. Willem was ondertussen erfgenaam geworden en ontving daardoor het prinsdom van René: Orange in Frankrijk. Bij dat prinsdom hoorde uiteraard een mooie titel: Prins van Oranje. U raadt het al: sindsdien ging Willem van Nassau door het leven als Willem van Oranje. En zo werd oranje de kleur van ons land. Dat brengt ons meteen bij de vlag. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog hing Willem een vlag uit op zijn schepen: ‘oranje-blanje-bleu’. Oranje boven dus. Dat verklaart meteen het bekende liedje voor het koningshuis.

BOOT Makelaars kleurt oranje
Het oranje van BOOT Makelaars komt dus niet zomaar uit de lucht vallen. We plaatsen ons in de grote historie van Nederland. En daar zijn we stiekem best trots op. Maar oranje is meer. De kleur bestaat al zolang er kleuren bestaan. En zoals iedere kleur iets met ons doet, is dat met oranje ook zo. Het staat bijvoorbeeld voor vrolijkheid en optimisme, en niet te vergeten: plezier en enthousiasme. Het zijn eigenschappen waar we bij BOOT ons helemaal in kunnen vinden. Wij doen ons werk al jaren met veel enthousiasme en plezier en over de huizenmarkt zijn wij zeer optimistisch.

Bij BOOT Makelaars krijgt u gegarandeerd iets mee van het plezier dat wij hebben in ons werk. Wij zorgen ervoor dat u net zoveel plezier in uw verkoop krijgt als wij. Wat dat betreft spelen enthousiasme en vrolijkheid een grote rol en geldt voor BOOT Makelaars altijd: oranje boven.

Benieuwd naar ons werkplezier? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@bootmakelaars.nl of bel naar 0113 25 24 00.