Hoe kies ik de juiste makelaar?

Je hebt onlangs een belangrijk besluit genomen! Het wordt (ver)kopen en verhuizen voor jou/jullie. Maar nu kom je direct voor een nieuwe keuze te staan. Want hoe kies je de juiste makelaar? In de omgeving Goes alleen al, is de keuze reuze. We geven je daarom graag advies. Of je nu voor BOOT kiest of een collega-makelaar; we leggen in dit blog uit waar je rekening mee moet houden. We gaan uitgebreid in op belangrijke vragen zoals; wat kost een makelaar? en wat doet een makelaar? Maar ook gaan we dieper in op de term NVM Makelaar en waarom wij als Makelaar Goes je graag helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Wat zijn de voordelen van een NVM-makelaar?

BOOT Makelaars is aangesloten bij het NVM, wat staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars. Dit is de grootste vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoed deskundigen in Nederland. Je hebt deze term vast en zeker voorbij zien komen. Maar weet je ook wat de voordelen van een NVM-makelaar zijn? Zo niet, dan gaan we dat nu vertellen. Een NVM-makelaar heeft allereerst de juiste kennis, ervaring en opleiding. De verdere voordelen zetten we verder op een rijtje:

Voordeel 1: Een NVM-makelaar kent de woningmarkt en beschikt over veel gegevens om jouw woning zo goed mogelijk op de markt te brengen.

Voordeel 2. Een NVM-makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit houdt in dat alle regels van de NVM in acht genomen moeten worden en de belangen van de klant voor opstelt. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt hier toezicht op.

Voordeel 3. Jouw woning wordt uitgebreid gepresenteerd en gepromoot op Funda en staat op een uitstekende positie.

Voordeel 4. Bij een NVM-makelaar kun je altijd terecht, of het nu gaat om koop, verhuur, nieuwbouw, taxatie of onteigening.

Voordeel 5. Een NVM-makelaar blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.

Voordeel 6. Je kunt terugvallen op de afdeling Consumentenvoorlichting, mocht er een geschil zijn met de NVM-makelaar. Ook is elke NVM-makelaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Voordeel 7. Met een NVM-makelaar ben je er zeker van dat je een expert inschakelt voor de (ver)koop van een woning. Dit geldt zowel voor het verkoop- als het aankoopproces.

Wat doet een makelaar?

Laten we ook de werkwijze van een makelaar eens verduidelijken. Er zijn namelijk verkoopmakelaars en aankoopmakelaars. Beide diensten behoren tot het takenpakket van BOOT Makelaars. Maar wat doet ieder type makelaar nu precies?

Stel, je wilt een huis kopen in Goes. Een aankoopmakelaar doet voor jou het volgende:

 • Hij of zij gaat op zoek naar jouw droomhuis;
 • Ondersteunt je tijdens de bezichtigingen;
 • Geeft realistisch advies voor het uitbrengen van een bod;
 • Onderhandelt voor jou met de verkoopmakelaar;
 • Regelt een bouwtechnische keuring en/of taxatie;
 • Helpt bij het vinden van een hypotheekadviseur;
 • Controleert de koopovereenkomst voor je;
 • En inspecteert de woning voor oplevering.

Ben je juist van plan jouw woning te verkopen? Dan zoek je vast iemand die al jouw zorgen uit handen neemt. Een verkoopmakelaar doet het volgende:

 • Hij of zij stelt samen met jou de vraagprijs vast;
 • Bespreekt met jou een duidelijke verkoopstrategie;
 • Presenteert jouw huis aan de juiste kopers;
 • Begeleidt de bezichtigingen;
 • Adviseert jou over de binnengekomen biedingen;
 • Onderhandelt met de potentiele kopers;
 • Stelt het verkoopcontract op;
 • En onderhoudt contact met de notaris i.v.m. overdracht.

Een goede makelaar, hoe onderscheid die zich?

De aankoop van een huis is hoogstwaarschijnlijk de grootste investering van je leven. En een huis verkopen? Dat doe je vaak omdat je een nieuw huis op het oog hebt. Een professionele makelaar is in beide gevallen van enorm belang. Kies daarom een makelaar die deskundig is en bewezen ervaring heeft. Iemand die jouw wensen volledig behartigt (want het draait écht om jou!) en zich onderscheidt dankzij samenwerking, een groot netwerk en innovatieve diensten zoals de zoekservice van BOOT bijvoorbeeld.

Tips bij het kiezen van de juiste makelaar

Of je nu koper of verkoper bent; je wilt een snelle verkoop maar ook de beste prijs. En over geld gesproken: wat kost een makelaar? Dat kan variëren, want makelaars mogen zelf hun courtage bepalen. Hou daarbij wel in je achterhoofd dat de goedkoopste makelaar gezien dat lage tarief ook minder tijd en moeite in jouw plannen zal steken. Vergelijk daarom altijd meerdere makelaars met elkaar, maak persoonlijk kennis met hen en bekijk los van de prijs ook wat zij nu eigenlijk te bieden hebben. Wat zijn de ervaringen van anderen? Bij BOOT Makelaars Goes zijn we trots op onze recensies. We scoren maar liefst een 9,5.

Conclusie

Met andere woorden, een makelaar is onmisbaar in het proces van aankoop en verkoop. Er komt zoveel kijken bij de keuze voor (ver)koop, dat je hulp hard nodig hebt. Plan een afspraak met meerdere makelaars. Bespreek je wensen en onderzoek wat de ervaring van anderen was. Zo garandeer je niet alleen de beste (ver)koop maar ook een traject zonder zorgen. Met BOOT Makelaars hebben we door meerdere samenwerkingen een groot netwerk binnen de Zeeuwse woningmarkt. Benieuwd wat wij als Makelaar Goes voor jouw kunnen betekenen? We komen graag in contact.