KUNNEN LEZEN EN SCHRIJVEN

In de bibliotheek in Goes liggen sinds kort originele BOOT Makelaars boekenleggers! Reden genoeg om eens iets te schrijven over de uitdrukking ‘met iemand kunnen lezen en schrijven’. Wij willen namelijk graag dat BOOT Makelaars een makelaar is waarmee u kunt lezen en schrijven. Dat klinkt goed, maar wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee?

Vroeger
Met iemand kunnen lezen en schrijven is een uitdrukking die is ontstaan in de 18e eeuw toen nog niet veel mensen konden lezen en schrijven. Je mocht dus van geluk spreken wanneer je, onder de ‘gewone’ mensen, iemand kon vinden die bekwaam genoeg was om te kunnen lezen én schrijven. Het was vroeger dus niet echt een uitdrukking, maar meer een hele platte vraag: ‘kun je lezen en schrijven?’

Nu
Kunnen lezen en schrijven is (gelukkig!) niet meer een vraag, maar een uitdrukking. Waar men vroeger wilde weten of je kon lezen of en schrijven, drukt het vandaag de dag uit “dat men al voor langere tijd goede diensten heeft bewezen”. Dat je hulpvaardig en bruikbaar bent op vele manieren. Wanneer we zeggen dat BOOT Makelaars een makelaar is waarmee u kunt lezen en schrijven bedoelen we dus dat u kunt rekenen op onze inzet. We stellen onze diensten (het verkopen, aankopen, taxeren en financieren van uw woning) graag voor u beschikbaar, al bijna 50 jaar (je mag dus wel zeggen “voor langere tijd”). Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Met veel plezier zijn we geregeld op pad op Noord-Beveland en in de omgeving van Goes. We ontmoeten mensen, helpen ze op een actieve en persoonlijke manier. Daarom zeggen we bij BOOT Makelaars ook wel dat we persoonlijk en solide zijn. We zijn persoonlijk in de omgang en betrouwbaar als het gaat om het uitvoeren van ons werk.

Boekenlegger
Kunnen lezen en schrijven (in de letterlijke zin van het woord) is voor ons gelukkig geen probleem. Wij zijn dus goed in staat u te helpen. Sterker nog: we helpen graag! Ook in figuurlijke zin zijn we graag de makelaar waarmee u kunt lezen en schrijven. U kunt rekenen op onze jarenlange ervaring. Daarom delen we sinds januari gratis boekenleggers uit in de bibliotheek van Goes. Bent u een lezer? En leent u geregeld een boek? Dan is de kans groot dat u onze naam steeds weer even voorbij ziet komen wanneer u uw gekregen boekenlegger op de bladzijde legt nadat u een stuk hebt gelezen, dan weet u waar u bent gebleven. Weet dan ook dat we u altijd graag helpen met de koop en verkoop van uw woning. Bent u geen lezer? Dan kunt u natuurlijk ook rekenen op onze hulp. Zowel Arjan en Hendrik zijn namelijk te ‘boeken’ voor een vrijblijvend verkoopadvies van uw woning.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Wilt u meer weten over onze diensten? 
Of bent u geen lid van de bibliotheek en wilt u wel een BOOT Makelaars boekenlegger ontvangen?
Schrijf ons dan gerust een e-mail!

Arjan