Klussen in uw nieuwe koopwoning

Wat is er leuker dan om van een nieuw huis echt uw thuis te maken? Bij BOOT Makelaars weten we daar alles van! We denken vaak met onze kopers mee over de mogelijkheden om te verbouwen. Sterker nog: recent verkochten we nog een echte ‘opknapper’ in Colijnsplaat.

Dat zijn leuke klusprojecten, maar toch is het goed om van tevoren te bedenken wat er mogelijk is, zowel financieel als praktisch. Daarom delen we graag wat praktische tips en aanwijzingen om u op weg te helpen! 

Maak er uw (t)huis van!
Misschien lijkt een kluswoning een grote opgave, maar bedenk dan: hoe slechter de staat, hoe groter de mogelijkheden. Als alles er tiptop uitziet, zult u misschien niet zo snel iets aanpakken. Daarom is een slechte staat van een woning niet altijd negatief. Het geeft juist bij uitstek de mogelijkheid om het huis grondig onder handen te nemen en er echt uw eigen stijl en wensen in kwijt te kunnen.

Een klushuis is relatief goedkoop
De staat van de woning geeft u niet alleen de mogelijkheid om veel te veranderen, u ziet het ook terug in de prijs. Voor een kluswoning betaalt u nooit de hoofdprijs. Dat is mooi meegenomen, want u kunt zo een hoop geld voor de verbouwing gebruiken.

Houd rekening met onverwachte kosten
Eerlijk is eerlijk: een kluswoning heeft ook nadelen. Vaak is het onderhoud achterstallig en is de kans groot dat u tijdens de verbouwing nieuwe uitdagingen tegenkomt. Dingen waar u niet direct rekening mee had gehouden.

Het is daarom heel verstandig om altijd rekening te houden met onverwachte kosten, zodat u de mogelijkheid hebt om in te grijpen!

Personality check: ben ik een klusser?
Bij een kluswoning komt vanzelfsprekend een hoop werk kijken. De vraag is: wie gaat dat doen? Als u twee rechterhanden hebt, staat u misschien al te popelen om te beginnen. Heeft u die niet of ontbreekt het u aan tijd? Dan kunt natuurlijk het werk uitbesteden. Al komt daar wel weer een kostenplaatje bij kijken. Bedenk van tevoren dus goed wat er mogelijk is voordat u aan een klusproject begint!

Nu is de keuze aan u. Gaat u op jacht naar een klushuis of niet? Wat uw wensen en verlangens ook zijn, bij BOOT Makelaars denken we graag met u mee! We zijn benieuwd naar uw plannen! Laat het ons weten via info@bootmakelaars.nl of bel naar 0113 – 25 24 00.