Je huis verkopen in de zomer

Het is juni! De temperaturen lopen steeds iets meer op, de dagen worden langer en het is nog maar even voordat de zomervakantie begint. Misschien gaat u zelf wel op vakantie of blijft u gewoon thuis. Maar als de vakantie is begonnen en veel mensen gaan op vakantie, is er dan wel belangstelling voor uw huis? Is het wel verstandig om uw huis juist dan te koop te zetten? 

Bij BOOT Makelaars zeggen we volmondig ‘ja’! Waarom? Uw huis verkopen met BOOT is natuurlijk altijd een goed idee, maar wegens deze redenen in de zomer al helemaal: 

  1. Tuin 

Uw tuin is op zijn mooist op dit moment! Alle bloemen staan vol in bloei en het gras is groener dan groen. De tuin is vaak het eerste wat mensen zien, na het ‘te koop’ bord wat erin staat. Zorg daarom ook zeker dat uw tuin de mooiste uit de straat is. Het zal zich lonen. Echt. 

  1. De mooiste foto’s

Een foto van een grauwe tuin met een kale boom, of een foto van een fleurige tuin, met groen gras, en prachtige bloemen? Wat trekt uw aandacht meer? Wij gaan in ieder geval voor de tweede, en we kunnen u vertellen dat de meeste huiszoekers ook zo zullen denken! Daarbij lukken de foto’s sowieso altijd nét iets beter met een zonnetje erbij, scheelt ook weer!

  1. Lange avonden

Het is lekker lang licht in de zomer, en ook huiszoekers hebben in de avond zin om op pad te gaan. Bijvoorbeeld een mooie wandeling bij een ondergaand zonnetje. Dan wilt u toch ook dat uw huis opvalt met een ‘te koop’-bord? En, als er huiszoekers willen komen kijken, ook dan is het handig dat de avonden lang zijn!

  1. Vrije dagen

Vakantie betekent niet altijd dat u ook daadwerkelijk niet thuis bent, en dat is ook voor veel huiszoekers zo. Dit is júist het moment waarin mensen vrij zijn en de tijd hebben om naar huizen te gaan zoeken. 

  1. Social media

Wat doet u op een vrije dag? Waarschijnlijk leest u een goed boek in de tuin, en kijkt u af en toe op Facebook. Doordat ook huiszoekers in de vakantie lekker op social media aan het scrollen zijn, of het internet afstruinen vanuit hun luie stoel is dit het ideale moment om uw woning te delen op social media!