Hoe duurzaam is uw woning?

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons leven. Terecht natuurlijk, vinden we bij BOOT Makelaars, want we willen nog lang op deze aarde kunnen blijven leven. We bedenken met z’n allen allerlei oplossingen: afval scheiden, de verwarming een graadje lager, minder met de auto, minder vliegen. Dat is allemaal hartstikke goed en al die initiatieven prijzen wij zeker aan. Echter staan wij met beide benen in de huizenmarkt. Daarom geven we graag een aantal tips voor een duurzaam gebruik van uw woning. En dat niet alleen, het zijn tips die de waarde van uw woning verhogen! Dat helpt alleen maar mee in de verkoop. Daar weten we bij BOOT Makelaars alles van.

TIP #1 – Plaats zonnepanelen en ga gasloos

Het is misschien wel eerste waar u denkt bij een duurzame woning: zonnepanelen. Niet geheel onterecht. Het is een heel mooie en relatief simpele oplossing om uw energiekosten te verminderen. Als uw dak een gunstige ligging heeft, dan is het de investering meer dan waard. Daar komt bij dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland heeft. Met die energieopbrengst zit het dus wel goed!

Daarnaast verwarmt u met een warmtepomp uw huis zonder aardgas. Misschien vraagt dit om een te heftige ingreep voor uw huidige woning, maar het is de moeite waard om er rekening mee te houden bij de aanschaf van een ander huis. Zo kunt u die zonnepanelen mooi gebruiken om de warmtepomp van stroom te voorzien.

TIP #2 – Zorg voor groen in, op en rond uw huis

Planten doen het goed. Niet alleen voor de decoratie, maar ook voor de duurzaamheid. In huis zorgen planten voor luchtzuivering. Dat is gezond en scheelt weer wat aan allerlei apparaten die dat anders zouden doen. Daarnaast zorgen planten en bomen rondom uw huis voor koeling in de zomer. Dan hoeft dus minder snel die airco aan. En groen rond het huis zorgt voor een goeie waterafvoer. Heeft uw woning een plat dak? Dan is groen ook een prima manier om het dak vanaf buiten te isoleren. Ook dat scheelt weer mooi op de energierekening.

TIP #3 – Verlies minder

Beperk het energieverlies. Dat kunt u natuurlijk doen door uw verwarming een graadje lager te zetten, eerder uw lichten uit te doen en wat korter douchen. Maar er zijn ook praktische aanpassingen in uw huis mogelijk, die helpen om de waarde van uw huis te verhogen. U kunt denken aan HR++ of triple glas, extra isolatie van uw (spouw)muren of dak. Maar ook een grijswaterreservoir behoort tot de mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld prima met regenwater uw toilet doorspoelen. Daarnaast kunt u uw huis ook eens nalopen op allerlei mogelijkheden om uw huis aan te passen. Bijvoorbeeld door extra tochtstrips toe te voegen of kiertjes te dichten. Het zijn soms kleine aanpassingen die samen zorgen voor een groot bereik.

Bent u benieuwd op welke gebieden u concreet uw huis kunt aanpassen? Doe eens een check op www.verbeterjehuis.nl. Door een paar simpele data in te voeren, wordt er voor u berekend waar en hoe u uw energieverbruik kunt verminderen.

Zo ziet u: er zijn verschillende mogelijkheden om de waarde van uw huis te vergroten. Uiteraard denkt BOOT Makelaars graag met u mee. Wij delen graag uit onze ervaring en hebben korte lijntjes naar andere experts.

Kunnen we u helpen bij de verkoop van uw woning? Bel met BOOT Makelaars via 0113 25 24 00 of mail naar info@bootmakelaars.nl