gastblog: zo staat je kerstdiner als een huis!

Afgelopen week zijn we uit eten geweest bij Kale & de Bril. Een echt Zeeuws restaurant, gevestigd in Goes. We hebben zo genoten van het heerlijke eten, dat we aan de koks Marc (de kale) en Niek (de bril) gevraagd hebben of zij speciaal voor Kerst een aantal goede tips wilden delen. Met hun tips staat uw kerstdiner als een huis!

Bij Kerst hoort lekker eten en gezelligheid, vinden wij. En natuurlijk doet u met Kerst net een beetje extra uw best om uw gasten te verwennen met een heerlijk kerstmaal.

  1. Doe uw inkopen bij lokale bedrijven. Dit garandeert vaak hoge kwaliteit en deze vakmensen hebben misschien nog wel wat handige tips voor de bereiding.
  2. Koop geen villa. Wil niet te veel, te groot, te gek. Houd het puur en vooral lekker. Het gaat tenslotte niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Maar let op: u moet natuurlijk wel genoeg voor iedereen hebben. ?
  3. Groentes zijn populair! En ook nog eens lekker en gezond. Verras uw gasten met een heerlijke groente dish.
  4. Breekt u uw dak over een leuke amuse? Zet allemaal lekkere krokante fingerfoods op tafel samen met (zelfgemaakte) sausjes om in te dippen. Denk aan tortilla chips, kroepoek, gefrituurde rijstvellen/papadums, soepstengels, crackers. Maar ook komkommer, wortel, paprika, etc. Makkelijk, lekker en interactief!
  5. Bereid zoveel mogelijk van te voren, zodat u niet alle gezelligheid en lekkere eten mist. Dus snijd alvast de uien en kruid het vlees!

Ziet u dat kerstdiner toch niet helemaal zitten? Dan kunt u natuurlijk altijd tijdens Kerst langskomen bij Kale & de Bril. Zij verzorgen dan een kerstdiner waarvan de waarde onbepaalbaar is.

Marc Everse & Niek Traas