Een dagje in het leven van een BOOT makelaar

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe het nou eigenlijk is om een makelaar bij BOOT Makelaars te zijn? Makelaar Hendrik geeft u een kijkje in zijn dag.

7.00 uur
De wekker gaat. De regen tikt tegen de ruit. Oei, dat wordt weer zo’n typische novemberdag vandaag… Aan het ontbijt bedenk ik dat vandaag, ondanks het sombere weer, toch nog wat lichtpuntjes heeft. We starten deze week namelijk met een aantal nieuwe panden en de eerste bezichtigingen staan al in de agenda.

8.00 uur
Ik ben als eerste op kantoor. Heerlijk, want dan kan ik even lekker geconcentreerd wat zaken afhandelen voordat de telefoon roodgloeiend staat en ik afspraken af moet lopen. Ik open mijn mail. Ah mooi, een aantal nieuwe aanvragen voor bezichtigingen en een verkoopgesprek. Een goed begin.

8.45 uur
Marjolein, onze secretaresse, komt binnen. Arjan was er al eerder. Onder het genot van een kopje koffie nemen we met z’n drieën de dag even door.

9.00 uur
We gaan van start. Ik vraag de sleutels van Arjans auto, want ik heb een bezichtiging en om nou aan te komen in een nat pak is ook zowat. Mijn afspraak is een jong stel. Leuke mensen, heel enthousiast ook. Zo vliegt de morgen voorbij.

12.15 uur
Lunchen. We lunchen altijd met z’n allen. Het is eigenlijk een beetje een overkapte vergadering geworden, waarin we overleggen over ons aanbod en zoekopdrachten. Of we discussiëren over ontwikkelingen op de huizenmarkt.

13.00 uur
Het is eindelijk gestopt met regenen. Nu kan ik voor mijn volgende afspraak wel de fiets pakken. Ik heb deze middag twee verkoopgesprekken staan. Dit zijn altijd hele intensieve gesprekken, maar wel interessant.

14.30 uur
Zo, nu door naar de volgende afspraak. Maar eerst even snel een bord plaatsen bij een nieuwe woning. Het zorgt altijd voor wat bekijks als ik met een van onze ‘te koop’-borden onder mijn arm door de stad fiets.

14.45 uur
Ik stap net op tijd bij mijn tweede afspraak binnen, want het begint weer te regenen.

17.00 uur
Dat gesprek liep een beetje uit, maar was wel heel productief. Ik ga weer terug naar kantoor. Precies nog een uurtje de tijd om verslagen te tikken over de gesprekken.

18.00 uur
Ik ga snel naar huis om te eten. Het regent nog steeds. We eten spaghetti, een favoriet bij ons thuis. Ik krijg een belletje van een van onze klanten. Ze willen de bezichtiging die vanavond in gepland stond graag verzetten naar volgende week. Stiekem ben ik wel blij dat ik toch niet meer dat vieze weer in hoef.

20.00 uur
Onder het genot van mijn laatste bakje koffie, spit ik de krant van vandaag nog even door. Tijdens het lezen van het weerbericht bedenk ik dat het in de natuur dan een sombere dag mocht zijn, bij BOOT Makelaars scheen de zon!

22.00 uur
Ik ga naar bed. Morgen weer een dag. Weltrusten!