Duizend bommen en granaten…!

Deze zomer fietsten we de Waterlinieroute.

Op een zaterdagmorgen in juni zaten mijn vrouw en ik om kwart over 6 met fiets en tent in de eerste trein naar Purmerend. Om vandaaruit te fietsen naar Edam; de startplaats van deze route.

Met de LF Waterlinieroute fiets je door aantrekkelijke natuurgebieden, op zoek naar Nederlands erfgoed op wereldniveau. De historische ‘Hollandse waterlinies’ zijn aangelegd om de vijand te weren door enorme stukken land onder water te zetten. Het zijn unieke ketens van militaire bouwwerken die het landschap op een bijzondere manier hebben verrijkt. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn!

De route is 410 km lang en gaat van Edam naar Bergen op Zoom: langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie.Veel elementen van de linies zijn nog terug te zien in het landschap, zoals inundatiekanalen, batterijen en liniedijken. Je fietst door een aangenaam decor van water en spannende natuur, langs aantrekkelijke forten en vestingstadjes waar de sfeer van weleer hangt. De geschiedenis van de waterlinies komt helemaal tot leven tijdens deze tocht!

Mooi om te zien is hoe veel van deze bouwwerken weer een nieuwe bestemming hebben gekregen. Dat varieert van restaurant, wellnessresort, natuurinformatiecentrum, tot wijn-inkoperij. In sommige zijn zelfs woningen gerealiseerd.

Als woningmakelaar bij BOOT makelaars is dat natuurlijk allemaal erg interessant.

Temeer omdat wij als BOOT makelaars betrokken zijn bij de ontwikkeling van eveneens een bijzonder gebouw. Namelijk de transformatie van een voormalig solide bankgebouw in de Hoofdstraat van Kortgene naar 7 appartementen. Meer informatie hierover binnenkort op onze website.

Zo was deze fietstocht een mooie combinatie van het nuttige met het aangename. Dat geeft energie!

Inmiddels ligt de zomer achter ons en zijn we aanbeland in een mooie na-zomer. De perfecte tijd om nu een huis te kopen en/of uw woning te verkopen! Wij zijn meer dan 100% gemotiveerd en samen met u gaan we voor het beste resultaat!

Wij zien uit naar uw uitnodiging voor een vrijblijvend gesprek.

En hoe dat nu zit met die bommen en granaten? Dat is uiteindelijk anders gegaan dan gedacht. De hele idee van de Waterlinie is namelijk ingehaald door de techniek van de luchtvaart.

Tot snel!

Met vriendelijke groet van uw NVM makelaar,
BOOT makelaars

Hendrik Boot RMT