Droomhuis na droomhuis

Was de woningmarkt een paar jaar geleden vrij rustig, vandaag de dag is dat wel anders. Huizen worden enorm snel verkocht. Je moet er dus bovenop zitten, wil je je droomhuis kunnen bemachtigen. Snelle financiële zekerheid is daarbij van groot belang.

Er is veel concurrentie. Veel huizenzoekers kijken iedere dag op Funda, schrijven zich in bij makelaars en krijgen pop-ups als er een nieuwe woning bij komt. Niet zelden komt het voor dat jouw droomhuis voor je neus wordt weggekaapt door iemand die nét iets sneller is of nét iets meer zekerheid aan de verkoper kan bieden. Zo kan droomhuis na droomhuis voorbij gaan, zonder dat het eindelijk jóuw droomhuis wordt. Hoe kun je dat veranderen?

Laat je financiële mogelijkheden berekenen
Zorg in ieder geval dat je alle mogelijkheden, die internet en makelaars bieden om geïnformeerd te worden bij het verschijnen van een geschikte nieuwe woning op de woningmarkt, benut. Maar laat ook al eens een goede berekening maken van je financiële mogelijkheden. De Hypotheekshop in Goes doet dit gratis en vrijblijvend. Het geeft je meer zekerheid bij eventuele onderhandelingen. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je tijdens onderhandelingen niet precies weet wat je kunt bieden en zodoende alsnog achter het net vist.

4 Scenario’s
Eindelijk is jouw bod aanvaard. Nu is het zaak om zo snel mogelijk je hypotheek te regelen. Je hebt waarschijnlijk een koopcontract met ontbindende voorwaarden getekend, waarin staat dat je binnen zes weken nog kosteloos kunt ontbinden wanneer je de hypotheek niet rond zou krijgen. Na die zes weken zit je aan de koop vast óf aan een boete bij ontbinding van het koopcontract. Dan zijn er nu een aantal scenario’s:

  1. Je hebt vooraf je mogelijkheden al laten berekenen door een onafhankelijk adviseur van De Hypotheekshop, dus weet waar je aan toe bent. Je kunt snel terecht en je hypotheek is zo geregeld. Dankzij de goede samenwerking die De Hypotheekshop met Boot Makelaars heeft, verloopt alles soepel.
  2. Je hebt je mogelijkheden nog niet laten berekenen, dus neemt met een ietwat gespannen gevoel contact op met De Hypotheekshop. Daar begrijpen ze de noodzaak van snel handelen. Je kunt snel terecht en je hypotheek is zo geregeld. Dankzij de goede samenwerking die De Hypotheekshop met Boot Makelaars heeft, verloopt alles soepel.
  3. Je hebt je mogelijkheden nog niet laten berekenen, dus neemt met een ietwat gespannen gevoel contact op met je bank. Je kunt er een week later terecht, dus de tijd begint te dringen. Na een periode van flinke spanning lukt het gelukkig net op tijd om je hypotheek te regelen.
  4. Het vierde scenario is het minst wenselijk. Het komt erop neer dat je bij je bank niet op tijd zekerheid kreeg over je hypotheek. Je komt voor de keuze te staan om nu het koopcontract kosteloos te ontbinden óf een groot risico te nemen. Geen fijne beslissing.

Ons advies? Kies voor scenario 1! Je hebt het zelf in de hand.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?
Wilt u uw financiële mogelijkheden laten berekenen?
Maak dan online een afspraak met De Hypotheekshop in Goes