De onschatbare waarde van een taxatie

Verhuisplannen? Dan is een taxatie zeer waarschijnlijk verplichte kost. Taxeren is namelijk van groot belang. Zo krijgen u én de hypotheekverstrekker zicht op de waarde van uw woning, en dat is belangrijk! Maar wat is zo’n taxatie precies, waar letten wij op én waar kunt u op letten? We vertellen er meer over in deze blog.

Dit is een taxatie

Taxeren heeft als officiële betekenis: ‘schatten’. Eigenlijk is dat het ook, we schatten de waarde van uw huis. Toch is een taxatie natuurlijk niet zomaar een schatting in het luchtledige. Sterker nog, een taxatie mag alleen uitgevoerd worden door een officieel bevoegde taxateur. Ook dat is te verklaren als je bedenkt waarom we taxeren. Nagenoeg iedere hypotheekverstrekker stelt een taxatie verplicht. Waarom? Omdat zij de waarde van uw woning willen weten. Die woning is immers de borg voor de hypotheek die u wilt afsluiten. Waar letten we dan op bij zo’n taxatie?

Hier letten wij op bij een taxatie

Allereerst bekijken we uw woning natuurlijk van boven tot beneden en van binnen tot buiten. Tijdens de check letten we er onder andere op hoe u de woning heeft onderhouden. Is daar nog winst te behalen? Dan kunt u met aanpassingen misschien best wat waarde aan uw woning toevoegen. Doe dat dan eerst, voordat wij langskomen.

Daarbij houden wij rekening met de ligging van de woning en het type. En natuurlijk zijn extra’s ook van belang, zoals zonnepanelen, de isolatiewaarde, dubbelglas, een garagebox en noem maar op. Tot zover heeft u best wat invloed op de waarde.

Iets waar u geen invloed op heeft, zijn de voorzieningen en de omgeving, zoals een spoorrails dichtbij of bos, water of stedelijk gebied. Toch nemen we dat zeker mee in de uiteindelijke taxatie. Dat alles bij elkaar bepaalt uiteindelijke de waarde van uw woning.

 Taxeren bij BOOT Makelaars

Bij BOOT Makelaars staan we ook klaar om uw huis te taxeren. In vier stappen helpen we u van afspraak tot eindrapport! Hoe gaat het in zijn werk? U belt BOOT Makelaars om een afspraak te maken en daarna gaat het snel. Binnen twee dagen hopen we langs te komen en kunnen we de taxatie binnen één werkdag verwerken. Zo heeft u razendsnel al een waardebepaling van uw woning. Binnen twee werkdagen leveren we het compleet uitgewerkte en gedetailleerde document op, het zogenaamde officiële taxatierapport.

Een taxatie is dus snel geregeld! Maar ging dit toch net even te snel? Lees het stappenplan nog eens rustig door, u vindt het hier.

Heeft u nu meteen al behoefte aan een taxatie? Neem dan direct contact met ons op via
0113-252400 of maar naar info@bootmakelaars.nl.