DE INVLOED VAN EEN TUIN

Na een dag werken is er niets beters dan ’s avonds nog even genieten van het avondzonnetje in uw tuin. Een tuin bij uw woning kan zo fijn zijn! Maar wist u ook dat een tuin de waarde van uw huis kan beïnvloeden?

Invloed van een tuin op de woning
In een goed onderhouden tuin kunt u heerlijk tot rust komen. Maar een mooie tuin heeft meer voordelen. Wanneer u uw woning te koop zetten, kan een goed onderhouden tuin de waarde van uw woning zeker verhogen. Hoeveel hoger is de waarde van een huis als deze een tuin heeft? Dat heeft te maken met de grootte van uw tuin en hoe deze is ingericht. Wanneer uw tuin bijvoorbeeld een jacuzzi of een zwembad heeft, is de waarde vanzelfsprekend hoger.

Wanneer uw huis te koop staat, is het extra belangrijk dat uw tuin er representatief uitziet. Een eerste indruk wordt maar één keer gewekt, dus die moet gelijk goed zijn. Een aantrekkelijke tuin zal meer kijkers opleveren en meer kijkers betekent een grotere kans dat uw huis verkocht wordt.

Een mooie tuin
Maar wat is dan een mooie, aantrekkelijke tuin? Het belangrijkste aan een tuin is dat de kijkers zich er tijdens de bezichtiging eigenlijk al zien zitten. Voor een gezin met kinderen is het bijvoorbeeld belangrijk dat er gespeeld kan worden en senioren hechten vaak een grote waarde aan weinig hoogteverschil.

Uiteraard zijn er ook zaken die in het algemeen gelden. Zo is het altijd fijn wanneer de paden netjes zijn, het gras net gemaaid is en er geen containers in het zicht staan.

Nog een paar praktische tips:

  • Rommel? Weg ermee! Ruim rondslingerende tuinstoelen, fietsen en speelgoed op. Dat ziet er gelijk een stuk netter uit.
  • Verwissel oude planten voor mooie, nieuwe planten
  • Heeft u een tuinhuisje? Maak de ruiten schoon, een wereld van verschil!
  • Ziet u door het gras de bo… uh, paden niet meer? Dan is het tijd uw gras te maaien en de paden aan te vegen.