HET GRAS IS GROENER… OP UW EIGEN DAK

Van grote, groene tuinen tot kleine stadstuintjes en volkstuintjes. Wij van BOOT Makelaars zijn fan van mooie tuinen! Weet je waar wij ook fan van zijn: daktuinen! Je ziet ze nog niet heel veel in Goes en op Noord-Beveland, maar we hopen dat dit de komende jaren gaat veranderen. Een daktuin biedt namelijk een aantal interessante voordelen.

DAKTUINIEREN
Laten we beginnen bij het begin. Wat is een daktuin eigenlijk? Er zijn twee soorten daktuinen. Een extensieve daktuin en een intensieve daktuin. Een extensieve daktuin is als een siertuin en is erg onderhoudsvriendelijk. Op dit soort daken groeien vaak vetplanten of verschillende mossen en kruiden. Een intensieve daktuin, zoals het woord al zegt, is intensiever qua onderhoud. U kan het ook wel vergelijken met een dakterras. Alleen groeien de plantjes dan in bakken in plaats van in de grond. Dus heerlijk voor die groene vingers.

OOK VOOR SCHUINE DAKEN
Ook voor schuine daken is een daktuin mogelijk. Op schuine daken kan een extensieve tuin aangelegd worden. U kunt er dus niet echt in tuinieren, maar wel met trots vertellen over de positieve bijdrage die uw tuin levert aan het millieu. Want dat doet uw daktuin namelijk! En als Zeeuwse makelaar zijn wij natuurlijk pro milieu.

VOORDELEN
Naast dat uw tuintje de uitstraling van uw woning verbeterd, helpt uw daktuin ook mee aan de verbetering van het milieu. Planten zetten koolzuur namelijk om in zuurstof en verbeteren gelijk de kwaliteit van die zuurstof. Uw groene dak zorgt ook voor isolatie van uw huis en heel veel groene daken bij elkaar zorgen ervoor dat de gevoelstemperatuur in de stad lager wordt. Tijd om eens met de buren om de tafel te gaan zitten. Een groen dak verminderd wateroverlast na regen en houdt insecten in leven. Wij zijn in ieder geval fan. En u?

Check gerust ons woningaanbod op  www.bootmakelaars.nl. Daar vindt u gegarandeerd een aantal leuke woningen die geschikt zijn voor een daktuin. Is een daktuin iets te ambitieus? Op onze Facebook-pagina deelde we onlangs al een aantal leuke DIY voor in uw tuin.

Nog een tip voor als u aan de slag gaat met een daktuin op uw huidige woning. Laat wel de sterkte van uw dak even controleren voordat u uw dak omgetoverd tot een groen woud. Niet ieder dak kan namelijk een tuin dragen.

Arjan