Aanpassing werkwijze in verband met het coronavirus

Beste klant / relatie,

Het hele land is in de ban van het coronavirus en het raakt inmiddels meer dan alleen onze gezondheid. De situatie brengt onzekerheid met zich mee en vanzelfsprekend maken we ons zorgen over wat er kan gebeuren. Het stelt u en onze medewerkers bloot aan nieuwe uitdagingen en dilemma’s, die we zo goed als mogelijk en met elkaar het hoofd moeten bieden. Het belangrijkste blijft uw en onze gezondheid. De overheid en het RIVM hebben richtlijnen opgesteld waar ook wij ons uiteraard aan houden. We dragen bij om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk tegen te gaan en hebben daarom voorzorgsmaatregelen getroffen en onze dienstverlening aangepast aan de nieuwe situatie. Een situatie die met het huidige verloop van het virus nog telkens in beweging is.

Wat betekent dit voor onze dienstverlening?
Onze kantoren blijven geopend volgens de reguliere kantoortijden, echter met minimale bezetting. Veel van onze medewerkers werken vanuit huis. Hetgeen digitaal of telefonisch kan, zullen wij ook op die wijze doen, om daarmee het aantal fysieke contacten te beperken. Denk hierbij aan brochures die wij digitaal naar u zullen verzenden.

Gezien de richtlijnen van het kabinet en RIVM en alle andere belangen, kunnen afspraken plaatsvinden. Echter, onder strikte voorwaarden. Dit betekent dat wij ‘fysieke contacten’ bij onder andere bezichtigingen, ondertekening van koopaktes, taxaties, inspecties en transporten door laten gaan mits de gezondheidstoestand van de aanwezigen dit toelaat. Daarbij houden we ons aan de richtlijn dat bij een fysieke afspraak maximaal 2 personen aanwezig mogen zijn. Bij de bezichtiging van een lege woning zijn wij zelfs pas bij de tweede bezichtiging aanwezig. De eerste ronde doet u in dit geval dus zelf. Afspraken over de sleutel maken we per bezichtiging. Verder zorgen we voor een ruime tijdsmarge in het bezoek, zodat we niet onnodig in elkaars buurt komen en dragen wij bij de opname van een woning plastic handschoentjes.

Uiteraard blijven we ons houden aan de nu geldende gezondheidsrichtlijnen, zoals geen handen schudden, vaak handen wassen, hoesten en niesen in de elleboog en anderhalve meter afstand houden. Ook vragen wij een mondkapje te dragen wanneer u een woning gaat bezichtigen. Natuurlijk geldt dit ook voor veel afspraken die we in de komende periode gepland hebben staan. Daarover zullen onze medewerkers persoonlijk contact met u opnemen.

Een ander advies wat wij opvolgen is dat wij voorafgaand aan ieder gepland fysiek contact, bij onze klanten informeren naar hun gezondheidstoestand (de ‘gezondheidsvraag’) en hen eveneens verzoeken de hygiëne adviezen van het RIVM na te leven. Twijfelt u aan uw gezondheid? Laat het ons weten zodat wij de afspraak kunnen verzetten. Als extra herinnering sturen wij u op de dag van de afspraak nog een mail met de maatregelen die wij treffen. Zo kunnen we er samen voor gaan!

 

Als u (lichte) klachten heeft of geen risico wilt lopen, snappen wij dat u liever niet langskomt. Het is daarom mogelijk om met BOOT te videobellen en zo alsnog een adviesgesprek te voeren. Uiteraard geldt dit ook voor andere gesprekken die we anders zouden hebben. Dus heeft u liever geen fysiek contact, maar wilt u ons wel spreken? Laat het ons weten, bel BOOT via 0113 252 400 of mail naar info@bootmakelaars.nl om een afspraak te maken.

 

Het is mogelijk om een huis te bezichtigen, terwijl u niet fysiek aanwezig bent. Wij begrijpen heel goed dat u toch een huis verder wilt bekijken, ook als de situatie nu wat anders is. Daarom zorgen wij tijdens een videocall voor een virtuele rondleiding in het huis dat u wilt bekijken. Zo krijgt u alsnog een goed beeld, maar dan gewoon thuis vanaf de bank. Heeft u een bezichtiging staan of wilt u een virtuele bezichtiging inplannen? Laat het ons weten, we staan al klaar om u te helpen. Bel BOOT via 0113 252 400 of mail naar info@bootmakelaars.nl

 

Ons antwoord op veelgestelde vragen:

1. Is het verstandig om mijn woning nu te koop te zetten?

Ja hoor. Natuurlijk zijn de omstandigheden wat anders, maar de hypotheekrente is nog altijd laag en de vraag naar woningen groot. En met name de serieuze zoeker blijft zoeken. Reden genoeg om uw verkoopplannen met BOOT door te spreken. We denken graag met u mee en geven een advies op maat! Neem contact met ons op!


2. Ik wil een woning bezichtigen, kan dat?

Jazeker, we hanteren alleen wel strikte maatregelen. Raak bijvoorbeeld zo weinig mogelijk aan in de woning, kom met maximaal 2 mensen, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. Daarnaast kunnen we videobellen, zodat u niet fysiek aanwezig hoeft te zijn. Gaat het om een leegstaande woning? Dan blijven wij bij de eerste ronde zelfs weg om het contact te minimaliseren. Plan dus gerust een bezichtiging van uw droomhuis in. Direct contact opnemen? Klik hier.


3. Wordt mijn woning minder waard tijdens het coronavirus?

Wij verwachten dat niet. De rente is nog steeds enorm laag en de verhouding tussen vraag en aanbod blijft vooralsnog stabiel. Natuurlijk hangt het af van economische ontwikkelingen. Vraag dus gerust een gratis waardebepaling aan, zodat u echt weet waar u aan toe bent. Vraag de gratis waardebepaling hier aan!

_ _ _


Hartelijk dank voor uw aandacht en begrip en wij wensen u en uw naasten een goede gezondheid toe.