5 tips om makkelijk de waarde van je huis te vergroten

Speelt u al een tijdje met de gedachte om uw huis te koop te zetten? Maar wilt u eigenlijk de waarde van uw huis eerst verhogen? Check dan snel deze vijf tips om de waarde van uw woning makkelijk te verhogen.

Creëer ruimte
Een ruim huis valt doorgaans beter in de smaak dan een smal, krap huis. Ruimte is makkelijk te creëren, zowel fysieke als inzichtelijke ruimte. Fysieke ruimte kunt u creëren door niet-dragende muren te verwijderen of door middel van een uitbouw. Een dakkapel kan bijvoorbeeld voor extra ruimte zorgen in een smalle slaapkamer.

U kunt uw huis ook ruimer laten lijken. Dit kunt u doen door een kamer licht te houden. Maak gebruik van lichte kleuren op de muren. En nee, u hoeft niet per se al uw muren wit te verven, een lichte grijs of een mooie taupe werkt ook heel goed. De gordijnen lekker open kan bijvoorbeeld ook helpen tijdens een bezichtiging.

Keuken & badkamer
Een manier om de waarde van uw huis te verhogen is door de keuken en/of de badkamer te vernieuwen. Dit is vaak een beetje een gok. Een keuken en een badkamer zijn heel smaakgevoelig. Wat u mooi vindt, vinden de nieuwe bewoners misschien helemaal niet mooi. Kiest u er toch voor om de keuken en de badkamer aan te pakken, kies dan voor een tijdloos, simpel design en neutrale kleuren.

Kleine aanpassingen zoals het vernieuwen van een oude toiletbril, glas en spiegels vervangen waar aanslag op of barsten in zitten en kalkaanslag verwijderen worden ook heel erg gewaardeerd door potentiële kopers.

Duurzaamheid
Duurzame huizen zijn heel hot op dit moment en daardoor ook meer waard. Investeer in dubbelglas, installeer een slimme thermostaat of ga over op inductie in plaats van gas.

Schilderen
Een nieuwe verfbeurt maakt alles mooier. Twijfelt u nog over welke kleur u op uw muur wilt smeren? Lees onze blog van januari over wat kleuren met een ruimte en uw gevoel kunnen doen.

Herontwerp de tuin
De waarde van een tuin moet u niet onderschatten. Een reden die vaak gebruikt wordt om te verhuizen, is dat mensen een grotere tuin willen. De tuin updaten is dan ook geen verloren moeite. Zorg dat de basis in orde is. Vervang de schutting en denk goed na over de juiste beplanting – bestrating verhouding.

Klaar met alle vernieuwingen? Bel dan 0113 – 252400 om een gratis waardebepaling in te plannen.